Veličina pisma

Produžen rok do 30. travnja 2024. za prelazak na novi sustav pristupa ePosjedniku

19.04.2024

Obavještavamo da je produžen prijelazni period u kojem će biti moguća prijava u aplikaciju ePosjednik pomoću pina (stoka.mps.hr/eposjednik/Login_stari.aspx), te da  će nakon 30. travnja 2024. pristup ePosjedniku biti omogućen isključivo pristup putem portala ePoljoprivreda (epoljoprivreda.mps.hr), odnosno autenticiranjem putem NIAS-a.

Važna obavijest za korisnike ePosjednika: prebacivanje na NIAS do 19. travnja 2024.

12.04.2024

Poštovani posjednici stoke,

obavještavamo vas da će se zaključno s 19. travnjem 2024. onemogućiti pristup sustavu putem serijskog broj identifikacijske kartice gospodarstva i PIN-a te će ostati jedina mogućnost pristupa putem NIAS-a. Molimo Vas da u ovom prijelaznom razdoblju osigurate sve preduvjete – vjerodajnice za pristup. Za pristup je moguće koristiti npr. eOsobnu iskaznicu, tokene banaka, ePass koji besplatno izdaje FINA i druge vjerodajnice dostupne putem NIAS-a.
Pravnim subjektima – firmama, u slučaju kada zaposlenici unose podatke u sustav ePosjednik, ovlaštena osoba pravnog subjekta putem sustava eOvlaštenja dodjeljuje ulogu – ovlaštenje za unos podataka u sustav

Obavijest za korisnike sustava JRDŽ

02.04.2024

Poštovani posjednici stoke,

sustav JRDŽ je migriran na državnu informacijsku infrastrukturu, a pristup sustavu osigurava se putem elektroničke vjerodajnice odnosno NIAS-a za korisnike ePosjednik portala. U cilju mogućnosti prilagodbe subjekata na novi način pristupa sustavu privremeno je omogućen pristup sustavu i preko portala ePosjednik na poveznici stoka.mps.hr  kako je to i do danas bilo moguće, a gdje su dostupne sve funkcionalnosti sustava.

Pozivamo korisnike sustava da u prijelaznom razdoblju pristupaju i putem NIAS-a te dojave eventualne poteškoće u pristupu.

Zahvaljujemo na razumijevanju.

Obavijest za JRDŽ korisnike

27.03.2024

Poštovani korisnici,

sukladno Zakonu o državnoj informacijskoj infrastrukturi (NN 92/2014) Ministarstvo poljoprivrede provodi migraciju JRDŽ sustava na državnu informacijsku infrastrukturu te osigurava pristup putem elektroničke vjerodajnice, odnosno NIAS-a za korisnike ePosjednik portala.

Migracija JRDŽ sustava započinje 29. ožujka 2024. godine u popodnevnim satima, kada se gase portali i servisi na postojećim adresama, a završava 1. travnja 2024. godine kada će sustavi biti potpuno dostupni na novim adresama. U navedenom razdoblju može se očekivati povremena nedostupnost JRDŽ sustava.

Uspostava JRDŽ konektora za farme goveda

03.03.2023

Ministarstvo poljoprivrede pripremilo je informatički sustav za izravno povezivanje Jedinstvenog registra goveda sa sustavima koje koriste farme u svom poslovanju. Sustav omogućuje preuzimanje podataka o teljenjima i prometima goveda iz informatičkih sustava govedarskih farmi u Jedinstveni registar goveda.

Obavijest o postupku registracije objekata i subjekata

13.01.2023

Zakonom o zdravlju životinja (Narodne novine 152/2022) koji je stupio na snagu s 01. siječnja 2023. godine, osigurava se provedba Uredbe (EU) 2016/429 Europskog parlamenta i Vijeća od 09. ožujka 2016. godine. U nizu novih mjera i pravila s ciljem sprječavanja širenja bolesti životinja na životinje i ljude, uvedene su i novine u području registracije objekata i subjekata. Jedna od njih je odgovornost subjekta u postupku registracije objekta na kojem se nalaze držane kopnene životinje tj. obveza registracije objekta prije početka držanja životinja.

Započela predaja zahtjeva za potporu pčelarima za saniranje šteta uzrokovanih pomorom pčelinjih zajednica u 2022. godini

11.08.2022

Objavljen je Pravilnik o provedbi Programa potpore pčelarima za saniranje šteta uzrokovanih pomorom pčelinjih zajednica u 2022. godini, koji se odnosi na raspodjelu financijskih sredstava u vrijednosti 1,2 milijuna kuna za štete nastale pomorom pčelinjih zajednica u stacionarnim ili selećim pčelinjacima. Sredstva će se dodijeliti pčelarima kod kojih je potvrđen pomor pčelinjih zajednica od strane Državnog inspektorata Republike Hrvatske putem Izvješća o inspekcijskim nadzorima na stradalim pčelinjacima tijekom proljeća 2022. godine te zaključno s 1. srpnjem 2022. godine, a koji podnesu zahtjev za potporu.

Obavijest korisnicima potpora s područja na kojima je potvrđena prisutnost bedrenice

04.08.2022

Pozivaju se korisnici potpora koji su pretrpjeli štete uzrokovane pojavom bolesti bedrenice, da se što prije jave u područni ured Agencije za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju radi izvještavanja Agencije o slučaju više sile ili iznimnih okolnosti. Izvještavanje se provodi u pisanom obliku popunjavanjem propisanih obrazaca u podružnici Agencije, I. K. Sakcinskog 24, Sisak.

Obavijest korisnicima potpora u stočarstvu

03.06.2022

Poštovani poljoprivrednici,

želimo vas obavijestiti o novostima kod ostvarivanja potpora za životinje u 2022. godini, temeljem Pravilnika o provedbi izravne potpore poljoprivredi i IAKS mjera ruralnog razvoja za 2022. godinu (Narodne novine“ broj 27/22. i 53/22.) u daljnjem tekstu (Pravilnik),